Sportpedicure
Pedicure Annika

SPORT EN VOETVERZORGING


Hardlopen, fitness, voetballen, tennissen… Sporten is populair. De een doet het om lekker in beweging te blijven en de ander doet het beroepsmatig. Maar wat vaak vergeten wordt, is dat de voeten van sporters vaak heel wat te verduren hebben, mede doordat het lichaamsgewicht op de voeten tijdens het sporten erg hoog is. Om maar een voorbeeld te noemen; tijdens het hardlopen draag je 3 tot 4 keer je eigen lichaamsgewicht!


Heel belangrijk zijn dus de schoenen. Elke sport heeft wel zijn eigen schoen. We laten ons vaak verleiden door voor een “duur merk” te kiezen, maar dure merken zijn niet per definitie goede sportschoenen! Verkeerd schoeisel is vaak de oorzaak van veel klachten en blessures. Niet alleen aan de voeten, maar ook aan de enkel, knie en heup.

Ook de nagels krijgen er bij het sporten flink van langs; trauma nagels, ingroeiende nagels, ingescheurde nagels, stootnagels… We zien ze vaak bij de sporters terug, net als blaren, overmatige transpiratie, mycose en kloofvorming.


Momenteel behandel ik verschillende sporters met hiervoor omschreven voetklachten.


Hiervoor heb ik in 2016 een specifieke cursus 'sportpedicure' gevolgd. Ik heb deze opleiding in Nederland gevolgd, omdat deze in België niet wordt onderwezen.

Dit maakt dat ik één van de weinige officiële sportpedicures in Vlaanderen ben. 


Pedicure Annika Gespecialiseerde voetverzorging


0472 90 47 75   |   info@pedicure-annika.be  |   BTW: 0563.661.951Facebook pedicure